Ana Bučević o razlozima za stupanje u brak

Ana Bučević o razlozima za stupanje u brak

Pon, 27. Aug. 2018.


Uđite u brak sa svojim najbojim prijateljem i sigurno ćete biti sretni do kraja života.


Ana Bučević je tokom nedavnog boravka u Sarajevu u intervjuu za emisiju Mamine dileme otkrila recept za sretan brak. Izdvajamo njena tri  odgovora o kojima svakako vrijedi razmisliti.

 

 

Maminedileme: Zbog čega treba ulaziti u brak a zbog čega ne?

Ana Bučević: Ljudi misle da je ljubav temelj dobrog braka a ja se ne slažem s tim. Ja mislim da je temelj dobrog braka prijateljstvo,  zato što je prijateljstvu već temelj ljubav. Ja sam u braku s najboljim prijateljem i to je svakodnevna ekstaza. Uđite u brak sa svojim najbojim prijateljem i sigurno ćete biti sretni do kraja života.

Ne ulaziti u brak zbog svih drugih razloga; materijalnih, zbog sigurnosti, roditelja…Ako nema prijateljstva i ljubavi onda nema ni sretnog braka.

 

Mamine dileme: Koliko je redovan seksualni život važan začin za brak?

Ana Bučević: Trešnjica na torti. Ali je jako važno znati  da je torta lijepa i bez trešnjice, da je torta  važnija od trešnjice ali trešnjica joj daje onaj začin.  Seks ako ga gledate s duhovne dimenzije,  najveći je dar od Boga.

 

Mamine dileme: Šta biste preporučili da sebi svako jutro kažemo kada se pogledamo u ogledalo?

Ana Bučević: Ja uvijek preporučujem svima da budu zahvalni. Da se zahvale na još jednom jutru, da se pogledaju u ogledalu i kažu:  Hvala ti tijelo moje što me nosiš, hvala ti srce moje što kucaš.  Zahvalnost bi skroz promijenila ljudima život.

© 2020 Mamine dileme
Design by Creative 24/7