Aplikacija koja pomaže kada se dijete razboli: 2.mama

Aplikacija koja pomaže kada se dijete razboli: 2.mama

Uto, 22. Okt. 2019.


Na ovogodišnjoj MAMF Konferenciji za mame predstavljenja je aplikacija 2. Mama (Druga mama) koja svojim inovativnim funkcijama olakšava skrb nad bolesnom djecom. Ova korisna aplikacija oduševila je prisutne a rezultat je rada i životnog iskustva majke troje djece, Dijane Jelić iz Žepča.

Tokom predstavljanja aplikacije, Dijana je  rekla da se često dešavalo da mališani budu u isto vrijeme bolesni, te da je različite doze lijekova i različite iznose temperatura morala zapisivati na papirić.

-Nisam bila u stanju to sve zapamtiti kada se noćima ne spava, alarm na telefonu bi stalno postavljala pa mi se dešavalo da ne znam zbog čega zvoni, koje dijete treba lijek i slično. Osjećala sam kao da nisam dobra majka ali jednostavno mi je trebala pomoć. Shvatila sam da nam je potreban neko ko će pomoći i preuzeti dio kada ja više ne mogu i tu pomoć sam nazvala 2.Mama - rekla je.

2.Mama Vas alarmira kada je vrijeme za terapiju bolesnom djetetu i u kojoj dozi.  Pamti za Vas sve visine izmjerenih temperatura djeteta, korištenih lijekova, simptome i sl.  Pomaže ljekarima da pratite zdravstveno stanje i tok bolesti djeteta koristeći tačne i precizne podatke iz aplikacije te na taj način kvalitetnije i brže postavljaju dijagnoze.

Starateljima djece nudi aktualne informacije o eventualnim epidemijama i nudi savjete o zdravlju djeteta .

Koristeći aplikaciju 2.Mama možete mirnije spavati jer svima je ponekada potrebna još jedna mama, a 2.Mama je upravo to, superheroj stvoren da pomaže.

Dodatna pogodnost je što  korisnik aplikacije može svoje podatke iz aplikacije vrlo jednostavno prebaciti na telefon drugog korisnika koji će ostati uz bolesno dijete i biti siguran da će dijete dobiti sve prave lijekove u pravo vrijeme bez da mora zapisivati i objašnjavati. Ovo je posebno korisna funkcija ako dijete dok je bolesno ostavljamo dadiljama ili trećim licima na privremenu skrb – ističe Jelić.

Aplikacija je besplatna i  možete je  preuzeti sa web stranice www.2mama.app.

© 2020 Mamine dileme
Design by Creative 24/7