Odrastao sam u domu

Odrastao sam u domu

Pet, 22. Nov. 2019.


Amir Hadžić bosanski je YouTuber koji svojim videima redovno nasmijava Balkan. Danas je na svom FB profilu podijelio iskustvo odrastanja u domu za nezbrinutu djecu.


Amir Hadžić

20. studenoga u 15:48 · 

Svaki partner i sponzor sa kojim trenutno surađujem, neka odmah raskine ugovor sa mnom i prestane me plaćati - ako mu smeta ovaj status.

Jebem mater, ponaosob, svakom članu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH koji je bio protiv inicijative o pronalasku informacija o stanju djece u Domu u Pazariću.

Iz prve ruke, glavni problem te djece je strah obraćanja bilo kome i traženja pomoći, jer smatraju da je to dio procedure njihovog boravka u domu, i da se nemaju kome obratiti jer sve to bi 'tako trebalo biti', misle oni vjerovatno.

I ja sam mislio, dok sam bio u domu, da je normalno da stariji domci siluju djevojčice, da nam se gase cigarete od tabane, da nam se sipa kiselina od feferona u oči, da nas bacaju od zid, da nas tjeraju da se tučemo međusobno po 3-4 sata sve do iznemoglosti, da nam razbijaju glave, zatvaraju nas u ormare i puštaju dim unutra, da nas tjeraju da pijemo vodu punu pepela dok ne bi povratili, da nam trpaju prste u oči, da nas premlaćuju iz čiste zabave i sadizma i tako dalje.

Sve smo to mislili da je normalno, i da tako to ide kod djece u domu jer nismo znali kome da se obratimo, jer, ako bilo ko progovori zna da ga čeka još gore maltretiranje. Danas samo molim Boga da ponovo sretnem nekog od njih.

Gospođo Sabina Ćudić, ta djeca kao i sva druga djeca u svim domovima u BiH a i šire, samo čekaju ruku spasa i nada koja tinja u njima jedini je faktor koji ih spriječava od samoubistva. Izborite se do kraja protiv govana koja sjede u odijelima. Molim vas da ne odustanete.

© 2020 Mamine dileme
Design by Creative 24/7