10 pitanja za...


Merima Džeko –Đerekarac: S drugim djetetom postajemo opuštenije i manje opsjednute savršenstvom

Merima Džeko –Đerekarac: S drugim djetetom postajemo opuštenije i manje opsjednute savršenstvom

Pon, 16. Jul. 2018.

Merima Džeko – Đerekarac sestra našeg nogometnog reprezentativca Edina Džeke, ponosna je majka dvogodišnjeg Adiana i osmomjesečne Ajše. S izabranikom svog srca, Emirom Đerekarcem, uživa u roditeljstvu i ističe kako su oba partnera podjednako odgovorna za temelje kuće, ali i sretno djetinjstvo potomstva u njoj. Rad na sebi, u svakom smislu, najbolji je recept za koračanje kroz život spremno i dostojanstveno, ističe Merima a najvažnija lekcija koju je naučila kao majka je da jasno razgraniči bitno od nebitnog. Merima je odgovorila na 10 pitanja Maminih dilema.

Erna Šošević: Žena uvijek ima mogućnost izbora

Erna Šošević: Žena uvijek ima mogućnost izbora

Čet, 12. Jul. 2018.

Erna Šošević je  poduzetnica iz Sarajeva koja je prije dvije godine hrabro zakoračila u poduzetničke vode. Danas je  na čelu Bizbooka, uspješne poslovne mreže za napredno poslovanje. Pored poslovnih obaveza, rado piše  i  kuha za svoje ukućane. Djeca Kemal i Azra su njena najveća inspiracija i vrlo  često  mamini asistenti u kuhinji. Erna odgovara na 10 pitanja Maminih dilema.

Jelena Jugović Tuncel: Kada poželim Bosnu za sat  i pol sam kod mojih

Jelena Jugović Tuncel: Kada poželim Bosnu za sat  i pol sam kod mojih

Uto, 21. Aug. 2018.

Jelena Jugović Tuncel je početkom 2018. godine,   postala  majka blizanaca- djevojčice Kaline Deniz i dječaka Merta Aleksandra.  Javnosti  poznata kao TV lice i jedan od  najljepših bh. modela, već četiri godine živi u Istanbulu s odabranikom svog srca Metinom Tuncelom. Za majčinstvo kaže da ženi daje super moći a da je jedan od lošijih savjeta koje je u životu dobila,  bio da “dobro” iskoristi svoju ljepotu. Jelena je odgovorila na 10 pitanja Maminih dilema.

Slađana Mandić: Ne treba odustajati  od svojih snova

Slađana Mandić: Ne treba odustajati od svojih snova

Pon, 09. Jul. 2018.

Prije nekoliko dana, poznata bh. pjevačica Slađana Mandić, emotivnom porukom je čestitala rođendan svom sinu Kanu  – Na današnji dan sam postala najsretnija žena na svijetu, kad sam rodila svog anđela. Sine moj, da si mi živ, zdrav i sretan. Voli te mama najviše na svijetu – napisala je ona. U rubrici “10 pitanja za…” odgovara na pitanja o majčinstvu, profesionalnim i privatnim izazovima kao i o najvažnijim životnim lekcijama.

Dalal Midhat: Ništa nije nemoguće

Dalal Midhat: Ništa nije nemoguće

Pon, 02. Jul. 2018.

Dalal Midhat poznata bosanskohercegovačka pjevačica, ovih dana intenzivno radi na novim projektima među kojima se posebno ističe blog Inzulinska rezistencija. U rubrici “10 pitanja za…” odgovara na pitanja o majčinstvu, profesionalnim i privatnim izazovima kao i o najvažnijim životnim lekcijama.

Andrea Tomašević Kolenda: Moj pokojni otac me učio da u životu mogu, ali ne i da moram

Andrea Tomašević Kolenda: Moj pokojni otac me učio da u životu mogu, ali ne i da moram

Ned, 01. Jul. 2018.

Andrea Tomašević Kolenda je mama troipogodišnje djevojčice Ene i osnivačica bloga Enina mama. U rubrici “10 pitanja za…” odgovara na pitanja o majčinstvu, profesionalnim i privatnim izazovima kao i o navažnijim životnim lekcijama.

© 2020 Mamine dileme
Design by Creative 24/7