Svečano otvoreno adaptirano porodilište Opće bolnice

Svečano otvoreno adaptirano porodilište Opće bolnice

Pet, 09. Aug. 2019.


Prvi put od izgradnje nekadašnje Vojne bolnice, danas Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo, adaptirano je Odjeljenje ginekologije i akušerstva, koje je danas svečano i otvoreno.


 

Pored kompletne adaptacije prostora, nabavljena je moderna sofisticirana medicinska oprema, kadar je educiran što je rezultiralo da se, budućim mamama i novorođenčadima u ovoj zdravstvenoj ustanovi pruža kvalitetnija i sigurnija usluga u skladu s evropskim standardima.

Također, trudnicama se nudi i mogućnost izbora alternativnih metoda poroda kao i prisustvo bračnog druga tokom dolaska na svijet novorođenčeta.

Osim Zlatka Kravića,  direktora Opće bolnice, svečanom otvaranju prisustvovali su, između ostalih, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i načelnik sarajevske općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Hadžibajrić je danas kazao da je uplaćeno još 30.000 KM za potrebe porodilišta, kao što je bilo obećano.

Nakon svečanog otvaranja, mediji i uposlenici obišli su renovirano porodilište.

Budućim mamama i novorođenčadi u ovoj zdravstvenoj ustanovi pružaju kvalitetniju i sigurniju usluga u skladu s evropskim standardima. Trudnice imaju i mogućnost izbora alternativnih metoda porođaja. Ispunjen je svjetski standard i protokol da se hitni carski rez može uraditi za manje od deset minuta.

Porodilište danas raspolaže sa 20 kreveta, a pacijenticama je na raspolaganju sedam dvokrevetnih soba s kupatilom, koje su također potpuno renovirane.

© 2020 Mamine dileme
Design by Creative 24/7