4 opasnosti za zdravlje žene

4 opasnosti za zdravlje žene

Sub, 10. Mar. 2018.


Ženama su danas  dostupne razne informacije kada su u pitanju  poremećaji hranjenja, stres, alkoholizam, ovisnosti  i depresija ali i savjeti za preventivu različitih opasnosti.


U nastavku donosimo 4 opasnosti za zdravlje žene na koje biste trebale obratiti pažnju.

1. Ako je veličina struka žene veća od 89 cm, vjerojatnije je da će razviti bolest srca, visoki krvni tlak i dijabetes. Jedući hranjive obroke, izjegavajući kasne noćne zalogaje i aktivnost kao dio svakodnevnog života ,  važni su načini za kontrolu težine i smanjenje rizika od dugog popisa zdravstvenih problema.

 2. Pušenje je štetno za zdravlje svakoga, kao i za zdravlje onih oko sebe. Nažalost, žene i dalje puše unatoč poznatim zdravstvenim rizicima.  Žene puše unatoč dobro publiciranim rizicima uključujući rak, bolesti srca i bezbroj drugih zdravstvenih problema. 

3. Pijenje prekomjerne količine alkohola također je štetno za zdravlje. Iako žene obično počinju piti u kasnijoj dobi od muškaraca i imaju tendenciju da piju nešto manje, niže su doze alkohola potrebne za razvijanje zdravstvenih problema povezanih s alkoholom, uključujući alkoholnu toksičnost, ciroze i hepatitis. 

4. Žene bi trebale biti svjesne da niz lijekova  apsorbuju različito od muškaraca. Stoga je neophodno da su žene dobro informirane o vrstama i ispravnim dozama svih lijekova koje uzimaju.

© 2020 Mamine dileme
Design by Creative 24/7