Kako odabrati pravu veličinu grudnjaka?

Kako odabrati pravu veličinu grudnjaka?

Sri, 15. Jan. 2020.


Svakoj od nas  se dogodi da nosi grudnjak koji je  žulja, urezuje se, grudi "kipe" iz njega...i jedva čeka da ga se riješi.Šta nam to govori? Vjerovatno nosimo pogrešnu veličinu grudnjaka.
Prema podacima najnovijeg istraživanja čak 85 posto žena bira i nosi pogrešnu veličinu grudnjaka. 
Zato je danas idealno vrijeme  da jednom zauvijek nađete idealnu veličinu koja će im pružiti potporu i riješiti vas svih neugodnosti.

Prije početka mjerenja, potreban vam je metar.


 Upute za mjerenje: 
  1.   prsni opseg 
  2.  podprsni opseg
  


1. Prvo se određuje  osnovna veličinu, koja se temelji na podprsnom opsegu. 
Mjerimo preko leđa u visini leđnog izreza i naprijed ispod grudnog nabora. Tako dobijemo osnovne veličine: 65, 70, 75, 80, 85 i tako dalje. Određene su tako da odgovaraju i opsegu 2 centimetra manjem i 2 centimetra većem od označenog. To znači da na primjer veličina 75 odgovara izmjerenom opsegu 73-77 centimetra ispod grudi.

2. Potom izmjerimo prsni opseg tako da metar postavimo preko leđa u visini leđnog izreza (na mjestu gdje se grudnjak obično zakopčava) pa preko prsnih bradavica do prsne kosti – do udubine među grudima.

Tu mjeru potom usporedimo s ranije izmjerenim opsegom ispod grudi:
- ako je prsni opseg veći od potprsnog opsega za 12-14 centimetara, vjerojatno odgovaraju košarice A,
- ako je veći za 14-16 centimetara, košarice B,
- ako je veći za 16-18 centimetara, košarice C,
- ako je veći za 18-20 centimetara, košarice D,
- ako je veći za 20-22 centimetara, košarice E, odnosno
- ako je veći za 22-24 centimetara, košarice F. 

Ako je, dakle, opseg pod grudima 80 centimetara, a prsni opseg između 96 i 98 centimetara, potrošačici najvjerojatnije odgovara grudnjak s oznakom veličine 80C.
Možda ovo zvuči komplicirano i kao da ima previše mjerenja, ali ne brinite.  Na kraju ćete  uštedjeti i vrijeme i novac, a možda  ćete grudnjake početi kupovati i on line!


Pri kupnji grudnjaka ove savjete nikako nemojte zanemariti 


● Da biste odabrali pravi broj grudnjaka, potrebno je izmjeriti opseg područja ispod grudi, kao i obujam samih grudi. Nakon najmanje promjene tjelesne težine, mijenja se i veličina grudnjaka. 
● Provjerite pristaje li vam grudnjak pravilno – dobar grudnjak trebao bi držati grudi točno između ramena i lakta te unutar okvira trupa (ne smije prelaziti liniju trupa kada se gledate u ogledalu). 
● Kada krenete u kupnju, obucite usku odjeću kako biste mogli provjeriti kako izgleda ispod odjeće. Budete li isprobavali grudnjak ispod široke majice, teško ćete moći procijeniti pristaje li vam kako treba.
 ● Treba obratiti pažnju i na šav grudnjaka. Ako prolazi vodoravno preko sredine košarica, vaše će grudi prividno dobiti na veličini.
 ● Pranje u mašini za veš  nipošto nije preporučljivo za grudnjake jer će brzo izgubiti oblik i čvrstoću, a tkanina će se prije oštetiti. Perite ih ručno i to u mlakoj vodi. 
● Žena prosječno posjeduje četiri grudnjaka, a trebala bi ih imati najmanje sedam kako bi duže ostali očuvani i kvalitetno vršili svoju funkciju pružanja potpore grudima.

© 2020 Mamine dileme
Design by Creative 24/7