Vrijeme je za 2. MAMF Konferenciju za mame

Vrijeme je za 2. MAMF Konferenciju za mame

Pon, 30. Sep. 2019.


I ove godine mame očekuje dan zabave, edukacije, umrežavanja i podrške. 


 

2. MAMF konferencija za mame, čiji je cilj edukovati i informisati, te okupiti majke koje će kroz druženje na ovom skupu razmijeniti iskustva, biće održana 5. oktobra ( subota) u Swissotelu u Sarajevu. I ove godine mame očekuje dan zabave, edukacije, umrežavanja i podrške.  Prošlogodišnja Konferncija je pokazala da se  žene trebaju više udruživati kako bi se prava majki ali i  porodice generalno podigla na veći nivo, sto tako trebaju se  više animirati da koriste svoja prava. U majčinstvu ne smiju postojati  zabranjene teme, i o svemu se treba otvoreno razgovarati.

Paneli ( Ženski razgovori, Zdrava mama, Multitasking: Život s blizancima, Poslovni klub i Safari duha)  okupit će  veliki broj učesnica kako iz BiH tako i iz regiona a sa mamama se druže: nutricionisti, dermatolozi, pedijatri, menadžeri ljudskih resursa, psiholozi i brojni drugi stručnjaci.

Cilj Konferencije je:

  • Njegovati vrijednost porodice
  • Informirati i savjetovati majke o temama koje ih zanimaju
  • Potaknuti odgovarajuće institucije na pronalaženje rješenja koja će osigurati jednak tretman svih majki u BiH
  • Ukazati na izazove na tržištu rada
  • Povezati žene različitih profila kroz zajedničku temu majčinstvo

Ovogodišnje  panelistkinje su: Dalija Hasanbegović Konaković, Vahida Djedović, Marizela Šabanović, Nataša Hajdarević, Amela Radan, Berina Spahalić, Dijana Jelić, Nina Grebo, Tamara Jovović, Maja Graholski Kojundžić, Ševala Hodžić, Kristina Šešlija i brojne druge mame. Specijalna gošća je Nada Bučević, kreatorica  “Safari duha radionica o mudrosti odgoja”, koja će održati predavanje o važnosti razvoja emocionalne inteligencije kod djece.

Na Konferenciji će premijerno biti predstavljena i mobilna aplikacija 2. Mama koja svojim inovativnim funkcijama olakšava skrb nad bolesnom djecom.

Organizatori su uz pomoć društveno odgovornih kompanija osigurali da više od 300 mama besplatno prisustvuje Konferenciji a za sve njih   biće osigurani i prigodni pokloni. Projekat su pomogli: HOLDINA, ALDA, MS Wood, BH Telecom, Podravka, Sberbank,  Violeta, Nutrino, dm drogerie markt i  Salvus BH. 

© 2020 Mamine dileme
Design by Creative 24/7