Vrijeme za Prvi maj: Tmurno kao i stanje u novčanicima većine bh. građana

Vrijeme za Prvi maj: Tmurno kao i stanje u novčanicima većine bh. građana

Uto, 30. Apr. 2019.


 

 

Kraj aprila je natjerao mnoge da iz ormara izvuku zimske kapute. Prema podacima FHMZ-a tokom utorka  se očekuje postepeno naoblačenje sa zapada koje će u noći na srijedu usloviti slabe pljuskove u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i rijetko na sjeveru zemlje.

Najniža jutarnja temperatura uglavnom će se kratati  između -6 i -1, a  na jugu zemlje od 2 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni.

Prvog maja  (srijeda) očekuje se tmurno vrijeme sa kišom u prijepodnevnim satima. Padavine će biti značajnije u sjevernom dijelu zemlje dok će u ostatku BiH padati slabija kiša. Razvedravanje se očekuje poslijepodne, ali uz niske temperature.

Dnevna temperatura zraka iznosit će od 7 do 13, na jugu do 17 stepeni Celzijusa.

U četvrtak također  oblačno vrijeme, s mogućnošću slabe  kiše. Najniža jutarnja temperatura  između 2 i 6, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu do 20 stepeni.

Za kraj ćemo samo reći da je vremenska prognoza možda i najbolji pokazatelj  života u BiH. Tmurno, kišovito, hladno s jačim propuhom u novčanicima.

© 2020 Mamine dileme
Design by Creative 24/7