Ove jeseni bez bolovanja! Ojačajte imunitet!

Ove jeseni bez bolovanja! Ojačajte imunitet!

Sri, 23. Okt. 2019.


Slabijem imunitetu doprinose i sezonske alergije u kasno ljeto, koje oslabljuju nosnu sluznicu i omogućavaju virusima lakšu penetraciju. Također, imunološki sustav koji je zauzet alergijama, dodatno je podložan napadu virusa i bakterija izvana.

"Čak i ako ne patite od alergija, sezonske promjene u temperaturi, tlaku zraka i vjetar mogu utjecati na respiratorni sustav i učiniti ga podložnijim razvoju infekcija. Obična prehlada najbolje se razvija prilikom pada temperature zraka. Nedavno istraživanje Sveučilišta Yale pokazalo je da već pad temperature od samo 4 stupnja može oslabiti sposobnost našeg organizma za zaustavljanjem širenja virusa."

Kako možemo zaustaviti širenje virusa i ojačati svoj imunitet kod promjene godišnjih doba? Neke od načina su:

1. Čuvanje nosa od hladnoće udisanjem toplog zraka (npr. pomoću šala), sprječava nagli pad imuniteta.

2. Redovito pranje ruku, posebno prije jela te diranja očiju, nosa ili usta vjerojatno je najbolji način da spriječite mikroorganizme za uđu u tijelo.

3. Redovita tjelovježba te meditacija koja smanjuje stres mogu smanjiti rizik za prehladom ili virozom.

4. Kure za osnaživanje imuniteta kod promjene godišnjeg doba (poput vrhunske matične mliječi, vitamina C ili imunoglukana) spriječit će nagli pad imuniteta i omogućiti dodatnu zaštitu od sezonskih bolesti i 

 pozitivan stav prema životu :)

Uživajte u jeseni!

 

© 2020 Mamine dileme
Design by Creative 24/7