SoGal aukcija poduzetništva žena u petak 20. 12. u hotelu Novotel

SoGal aukcija poduzetništva žena u petak 20. 12. u hotelu Novotel

Sri, 18. Dec. 2019.


Na aukciji će se naći više od 100 proizvoda.


U petak, 20.12. u 19:00 u Novotel Sarajevo Bristol, održat će se neobičan event sa jedinstvenom namjerom: uticati na smanjenje nezaposlenosti žena i na razvoj poduzetništva.

Ideja je nastala kao rješenje za žene koje su se o poduzetništvu edukovale kroz Akademiju Ženskog Poduzetništva CEI Nahla, sa ciljem da u konačnici osnuju svoje biznise. Iako se u posljednje  vrijeme skreće pažnja na trendove razvoja ženskog preduzetništva u razvijenim zemljama, u Bosni i Hercegovini bez obzira na razne poticaje, žene nemaju isti pristup fondovima, te su veoma često ograničene dobnom granicom za učešće u raznim programima koje omogućavaju finansiranje početka poslovanja. Potencijal tih sjajnih žena je prepoznat i okupljeno je pet partnera koji zajdednički organizuju event pod nazivom “SoGal Aukcija poduzetništva”.

Event je koncipiran na principu “Bizbook Aukcija” gdje će se direktno prodavati proizvodi učesnica. Početnu cijenu svakog proizvoda će one određivati, a sva sredstva koja budu prikupljena preko te cijene nadmetanjem, formirat će budžet koji će se investirati u registraciju jedne kompanije koja će legalizovati rad svih neregistrovanih učesnica, pružiti im podršku pri prodaji i plasmanu njihovih proizvoda i usluga, te osnažiti ih i potaći da nastave put poduzetništva. 

Na aukciji će se naći više od 100 proizvoda. 

Organizatorice ističu da je ovo jedan od mnogih evenata koji će se pokrenuti u ovu svrhu i pozivaju sve građane i građanke, poduzetnice i poduzetnike da im se pridruže u petak u 19:00 u Novotel Sarajevo Bristol i podrže 20 žena iz različitih krajeva BiH koje će izlagati svoje radove. 

© 2020 Mamine dileme
Design by Creative 24/7