Rusi pozivaju na bojkot serije “And just like that” – zbog scene sa prostitutkom

by maminedi

Otkad je počeo da se prikazuje, nastavak serije “Seks i grad” nailazi na kritike. Ovog puta, serija je naljutila ruske gledaoce širom svijeta, koji HBO Max optužuju za dvostruke standardne kad je u pitanju inkluzivnost, kao i potpuno licemerje. Gledaoci bojkotuju seriju, a pokrenuli su i peticiju kojom traže zvanično izvinjenje, piše Russia Beyond.

Do bijesa je došlo, jer se u osmoj epizodi serije “And just like that” pojavljuje lik nove komšinice Keri Bredšo Liset (koju glumi Katerina Tannenbaum), a koja živi ispod nje u najelitnijem dijelu Menhetna.

Lijepa, mlada, zabavlja se do kasno u noć, a nerijetko se ljubi ispred zgrade sa zgodnim muškarcem i pravi buku na stepeništu sa prijateljima, pa Keri ne može da spava.

Ipak, ono što u cijeloj situaciji Keri posebno zanima jeste odakle toj mladoj ženi novac za otmjeni stan Aper Ist Sajdu.

“Pa ona je ruska prostitutka”, odgovara joj je njena prijateljica Sima, agent za nekretnine Sima i dodaje da je u pitanju tipičan scenario kad se radi o skupim nekretninama i njenim stanarima.

+

Ovaj komentar je izazvao lavinu negativnih reakcija, a uvređeni Rusi i Ruskinje su objavili mnoštvo komentara nakon HBO-ove objave na Instagramu kojom najavljuju novu epizodu.

Koristeći haštagove #metoorussia i #metoorussian optužuju mrežu za netoleranciju i dvostruke standarde.

Gnevni ruski migranti koji žive u SAD-u pokrenuli su peticiju na change.org tražeći i zvanično izvinjenje. Mreža je, kako kažu neki korisnici, bila zauzeta uklanjanjem komentara, ali čini se nedovoljno brzo.

0 comment
0

You may also like